The Blog

Cererea de conserve de carne a rămas aproximativ la același nivel în ultimele câteva decenii. Cu toate acestea, ar fi o greșeală să credem că doar cei care merg în excursii sau la vânătoare le cumpără. Rețete cu conserve de carne pot fi găsite în aproape toate cărțile de bucate de familie. Nici banchetele și nici ieșirile în familie nu se pot lipsi de pateuri și conserve de carne. Conservele ajută gospodinele să își diversifice meniurile și să economisească timp. De aceea sunt îndrăgite.

Conserve de carne pentru banchete

Prima conservă datează din Egiptul Antic, dar francezul Nicolas Appert a fost cel care a adus-o în forma sa modernă în 1809. El a fost primul care a conservat legumele și carnea în borcane de sticlă. Conservele cunoscute de toți, din staniol, au fost brevetate în anul următor de către englezul Peter Durant.

Contrar convingerilor publice, prelucrarea termică a cărnii nu distruge toate vitaminele și mineralele. Vitaminele B, E, calciul și magneziul rămân intacte în carnea conservată.

Tocană de porc și de vită, carne de pui în suc propriu, pateu de pui, curcan, ficat – astăzi producătorii oferă conserve pentru aproape toate gusturile. Acestea pot fi servite ca un singur fel de mâncare sau pot fi folosite pentru a face ceva mai sofisticat.

Printre cele mai populare mâncăruri din conserve se numără sandvișurile cu pateu de pasăre sau pateu de porc. Acestea pot fi asortate cu ouă fierte, pătrunjel, morcovi, ceapă și brânză. Rulourile de omletă cu pateu pot fi puse pe masa festivă, mai ales dacă sunt ornamentate cu ierburi aromatice. De asemenea, vă puteți surprinde oaspeții cu o „simplă” conservă de carne de porc. Sandvișurile din baghetă, șuncă și avocado sunt gata în cinci minute, dar vor fi memorabile. Tocana de porc poate deveni cu ușurință parte a unui fel de mâncare principală, cum ar fi pilaf, paste și friptură.

Compania „Master-Shef” oferă posibilitatea de a cumpăra conserve de carne angro, care oferă un sortiment de peste 100 de tipuri de produse din carne de înaltă calitate pentru segmentul HoReCa (restaurante, cafenele, hoteluri).