The Blog

Carnea de vită este una dintre cele mai populare tipuri de carne din întreaga lume. Are multe beneficii pentru sănătate și ocupă un loc important în dieta oamenilor din diferite culturi și confesiuni religioase. Deși prețurile la carne tind să fluctueze în funcție de situația de pe piață, carnea de vită în Moldova este în continuare solicitată.

Carne la prețuri angro în Chișinău

Nutriționiștii din întreaga lume sunt de acord în ceea ce privește carnea: aceasta este indispensabilă în dieta omului modern. Carnea de vită poate fi prăjită, înăbușită, coaptă și fiartă. Din varietatea de preparate din carne, vă puteți alege oricând preferatul – și să obțineți de la el proteinele, grăsimile, vitaminele și mineralele de care alimentele vegetale sunt sărace.

Carnea de vită este considerată o carne destul de grasă, dar poate fi și dietetică dacă alegeți bucăți cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi coapsele superioare sau inferioare sau partea din față a umărului. Este indicat să scurgeți primul bulion, pentru ca carnea să înceapă să cedeze nutrienții săi către apă.

Carnea de vită fiartă conține zinc util: acesta nu este distrus în urma prelucrării termice și trece în bulion. Zincul este esențial pentru întărirea sistemului de apărare al organismului și pentru combaterea răcelilor. Specialiștii recomandă să cumpărați și să gătiți mâncăruri din carne de vită și bulion de vită cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână în timpul iernii.

Adolescenții, persoanele în vârstă și cele cu un sistem imunitar slab au nevoie de carne de vită.

Carnea de vită este o sursă bogată de fier, așa că este adesea inclusă în dieta femeilor însărcinate, a mamelor care alăptează și a adolescenților pentru a preveni anemia cauzată de deficitul de fier.

Este important să ne amintim că orice produs – inclusiv carnea de vită – va fi mai benefic dacă este consumat cu măsură. Experții recomandă limitarea unei porții la 70 de grame (nu mai mult de 300-500 de grame pe săptămână, în funcție de vârstă, greutate și activitate fizică).

Master-Shef oferă carne de vită și alte tipuri de carne de calitate la un preț bun. Compania importă peste 100 de tipuri de produse din carne pentru rețelele de vânzare cu ridicata și cu amănuntul, restaurante, hoteluri, cafenele și baruri.