The Blog

Moldova, este cunoscută pentru tradițiile sale culinare bogate, iar carnea a jucat întotdeauna un rol important în bucătăria națională. Păsările crescute la fermă, proaspete, în special puiul, reprezintă una dintre cele mai valoroase componente ale sale. Bucătăria tradițională oferă rețete simple și originale pentru masa festivă. Este o mare bucurie pentru gospodine să găsească în comerț păsări crescute la fermă sau pui broiler de bună calitate la un preț rezonabil.

Puiul provenit din ferme este de înaltă calitate și natural. Păsările de curte primesc o hrană mai naturală, fără utilizarea de hormoni, ceea ce asigură puritate și gust natural.

Bucătăria moldovenească este cunoscută pentru preparatele din carne de pui. Prepararea acestor feluri de mâncare se bazează pe metode tradiționale transmise din generație în generație. Rețetele locale folosesc o varietate de condimente și ierburi pentru a obține o aromă și un gust unic.

Carnea de găină: prețul și calitatea bucatelor în Moldova

Iată câteva bucate populare moldovenești în care puiul joacă un rol important:

  1. Zeama – supă tradițională moldovenească pe bază de bulion de pui, foarte aromată. Se adaugă legume, ierburi și uneori suc de lămâie pentru a-i da un gust răcoritor.
  2. Sarmale – sunt rulouri tradiționale moldovenești, din varză sau viță-de-vie umplute cu carne tocată de pui, orez și mirodenii. Este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria moldovenească.
  3. Frigărui din carne de pui tăiată în bucăți și înfiptă pe spițe. Carnea este marinată în mirodenii și prăjită la foc deschis sau pe grătar până când devine aurie. Acest fel de mâncare se combină bine cu legume murate.

Dacă sunteți în căutarea cărnii de pasăre crescute la fermă, de calitate, pentru masa de sărbători în Moldova, apelați la Master-Shef, un important furnizor local. Compania vă propune să cumpărați carne de pui în sortimentul: pui en-gros, pui broiler, pulpe de pui în cutii, aripi de pui.

Master-Shef colaborează cu restaurante și hoteluri. Carnea de înaltă calitate îi ajută pe bucătari să scoată în evidență beneficiile bucătăriei